G-L4PCSEMQBE Kammerkoret Terpsichore - Genklang fra 40 års kammermusik | Torup sogn

Begivenheden har allerede fundet sted.

MAJ

Dato Søndag d. 22. maj 2022, Kl. 16:00 til kl. 17:15
Sted Lynæs Kirke, Kirkebakken 5, 3390 Hundested
Kammerkoret Terpsichore - Genklang fra 40 års kammermusik

Kom og hør Kammerkoret Terpsichore i Lynæs Kirke.

I over 40 år har Kammerkoret Terpsichores 28 sangere sunget kormusik på højt plan. Siden 1993 under ledelse af dirigent Torsten Mariegaard. I år kan det endelig fejres - let forsinket - med en stort anlagt jubilæumskoncert, og i Lynæs Kirke kommer vi til at opleve highlights fra denne koncert. Genklang af 40 års korsang.

Der vil være uddrag af J. S. Bachs store motet "Jesu, meine Freude" (med organist Ole Worm på continuo) samt værker af bl.a. Palestrina, Schütz, Brahms, Holmboe og Whitacre. Så koncerten bliver som en klingende musikhistorie, fyldt med levende kormusik.

Terpsichore har siden 1998 samarbejdet med kammerkoret Pegasus i korsammenslutningen Copenhagen Oratorio Choir. I dette samarbejde er indspillet flere cd'er, bl.a. Rachmaninovs Vesper. Hvert år opfører COC den roste 'Messias på Strøget' i Helligaandskirken. Kammerkoret Pegasus trådte i 2021 ud af dette samarbejde, og COCs traditioner videreføres nu af Terpsichore og et varierende antal assistenter.

Torsten Mariegaard er en kendt og aktiv figur i den danske korverden og dirigerer også gerne i det store format. På den måde har han i forskellige konstellationer dirigeret alle de store værker for kor og orkester af Bach, Händel, Mozart, Verdi, Brahms og Faure.

Der venter os endnu en dejlig kor-oplevelse i Lynæs Kirke. Og det er ganske gratis.